Onze diensten

tuinaanleg4u.nl ontwerp - aanleg - onderhoud

Erfafscheidingen
Een tuin begint bij de omheining, de afbakening van de kavel/het perceel. Er kan gekozen worden om dit (i.v.m. werkzaamheden in de tuin) pas later aan te brengen. Maar op papier is dit de eerste stap in de richting naar het eind ontwerp. De aangeboden mogelijkheden hierin zijn o.a.: houten schuttingen in delen of getimmerd, schuttingen gehangen tussen betonpalen, gaas-hekwerken gemaakt uit rasters, of gespannen in diverse maatvoeringen en kleuren.

erfafscheiding flevoland dronten almere lelystad

Grondverzet
Na het uitzetten van de desbetreffende aangegeven plaatsen kunnen deze uit worden gegraven, (indien mogelijk met een graafmachine) worden afgevoerd en, indien nodig, weer aangevuld worden met zand. Wij hebben beschikking over allerlei graafmachines, groot en klein. Minimaal 1m breed en kunnen zelfs de tuin binnen via een normaal uitgevoerde maat tuindeur. Uit ergonomisch belang worden zoveel mogelijk handelingen verricht (zoals uitgraven) door machines. Is dit niet mogelijk, dan wordt er zogeheten "met de hand" uitgegraven. Afgevoerde materialen, evenals grond, wordt meestal per container afgevoerd. Gaat het om kleine hoeveelheden, die vaak ook "met de hand" worden uitgegraven, dan beschikken wij over kiep aanhangers.

grondverzet dronten lelystad almere

Bestrating
De infrastructuur van de tuin en daarmee de belangrijkste factor binnen de grenzen van tuinaanleg. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van bestrating vrijwel eindeloos. Dit conform maatvoering, kleuren en toepasbaarheid. In het ontwerp wordt wel een advies gegeven. Te bepalen in welke sfeer de tuin moet worden ontworpen, is de bestrating een dominante invulling in het geheel. Wij beschikken over de kennis en apparatuur om vrijwel elke vorm van bestrating aan te bieden. Of dit nu gaat om een simpel stukje straatwerk met klinkers, of een terras gelegd van natuursteen in gestabiliseerd zand, of een zand cement bed afgevoegd met harde voegen.

bestrating sierbestrating almere

Timmerwerken
Steeds vaker worden timmerwerken in tuinen toegepast. Een tuin kan behoorlijk verrijkt worden door een simpele pergola of een hardhouten vlonder. Een pergola is een betrekkelijk voordelige manier om snel vooruitgang te bieden: d.w.z. ruimtelijke vergroting. Tevens is een pergola begroeid met mooie klimplanten in bloei een genot om naar te kijken. Vlonders zijn de ideale oplossing voor een patio aan het water of een plaats waar u liever een verharding wilt, maar niet van steen. Wij bieden ook veranda's aan. Kant en klaar, of ontworpen, met of zonder dakpannen in verschillende materiaal keuze. Een veranda doet vaak denken aan de voorzijde van een woning, maar het is juist geweldig om een veranda in de tuin te hebben, waar u in alle rust ook in mindere weersomstandigheden kunt genieten. Het voorgaande geldt ook voor tuinhuizen of blokhutten; wij kunnen u in alle wensen en keuzes voorzien.


tuin timmerwerken

Vijveraanleg
De vijver is de ideale flora en fauna combinatie. Het geeft leven in een tuin. Niet alleen de vissen die erin rond zwemmen, maar allerlei dieren die er permanent of tijdelijk in huisvesten welke anders nooit in uw tuin zouden verblijven. Wij maken vijvers in allerlei soorten en maten. Dit geheel naar uw wens. Strak en modern, of juist rond en natuurlijk. Om het water in optimale conditie te houden bezitten we de kennis en technologie door het toepassen van filtersystemen en UV-lampen. Iets wat men steeds vaker ziet in de kooikarpervijver, omdat deze vissen vaak de beplanting aanvreten welke de vijver in goede conditie houdt.

vijveraanleg lelystad dronten almere

Beplanting
Het laatste, weliswaar niet het onbelangrijkste, element in een tuin is de beplanting. In een ontwerp is de beplanting de bekleding van de tuin en zorgt het ervoor dat alle andere elementen in harmonie samenkomen. Het kan enige tijd duren voordat het gewenste resultaat naar ontwerp zichtbaar is. In het ontwerp wordt altijd de uitgangssituatie getekend, omdat beplanting de tijd nodig heeft om te groeien. Bij een tuinontwerp zit altijd een beplantingsplan bijgevoegd met daarin de namen en eventuele bijzonderheden.

beplanting tuinaaleg

 
 
"));